Dublin - kahviloita, ravintoloita ja pubeja

Dublinin keskusta on suhteellisen pieni, joten liikun paljon kävellen. Välillä on ihana käydä syömässä jotain tai juomassa pintin. Haluankin esitellä teille muutamia suosikkipaikkojani.



Lähellä Trinity Collegea, College Green -kadulla on häikäisevän koristeellinen The Bank, joka oli aikoinaan Irlannin keskuspankki. Se on loistava esimerkki viktoriaanisesta arkkitehtuurista. Ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. 











Yksi Dublinin tyylikkäimmistä baareista on Cafe en Seine. Lasipaneloidut katot,  valtavat jugend lasilyhdyt, ruukut ja patsaat luovat hienon tunnelman. Sijaitsee Dawson Streetillä, jonne on lyhyt matka Grafton Streetiltä. Täällä käyn toisinaan syömässä päivän keiton.
























Mikäli haluat nauttia ajatonta eleganssia todella ylellisessä ympäristössä, vietä rauhallinen teehetki Shelbourne hotellissa. Viiden tähden iltapäivätee on melko arvokas, mutta minusta kokemisen arvoinen. Hotelli sijaitsee vastapäätä St. Stephen's Green -puistoa lähellä Grafton Streetiä.



Perinteisistä irlantilaispubeista voisin mainita The Temple Barin, sillä sen vehreä Beer Garden viehättää minua, Brazen Headin, Dublinin vanhimman pubin ja Liffeyjoen pohjoispuolella olevan Cobblestone Pubin, jossa hyvä irlantilainen tunnelma.











Jos haluat käydä katsomassa perinteistä irlantilaista musiikki & tanssishowta, suuntaa joko Arlington Hotel Temple Bariin tai Arlington Hotel O'Connell Bridgeen. Minä pidän enemmän Temple Barista, joka sijaitsee vastapäätä Dublinin linnaa. Nähdäkseen shown ei välttämättä tarvitse varata ruoka & show -pakettia vaan ohjelmasta voi nauttia vaikkapa guinness-lasin ääressä.






Phoenix Parkissa lähellä Dublinin eläintarhaa on viehattävä Phoenix Park Tea Rooms. Mutterimainen teehuone on rakennettu vuonna 1896. Tämä on mukava kohde varsinkin kauniillä säällä. Sisällä pöytiä on rajoitetusti, mutta niitä on runsaasti ulkona. 










1 kommentti: