Amsterdam on kanavien kaupunki.

Ihastuin Amsterdamiin muutama vuosi sitten. Pyöräilijöitä on paljon ja pyöräily onkin mukava tapa siirtyä paikasta toiseen. Ei ole ylämäkiä! Pyörille on omat kaistansa ja omat liikennevalot. Pyöräilykypäriä ei kukaan käytä. Paitsi ehkä joku Suomesta sinne muuttanut.

Amsterdamin kanavia täynnä oleva asemakaava on peräisin 1600-luvulta. Kanavaristeily on mukava tapa nähdä kaupunkia.















Kaupungin asukkaita verotettiin 1500-luvulla talojen leveyden perusteella. Verotuskäytännön seurauksena vanhat talot ovat hyvin kapeita, korkeita ja syviä.
Huonekalut asuntoihin nostetaan isojen ikkunoiden kautta ja yläkerroksiin ne on pitänyt kiskoa köysien avulla. Siksi joka katon alla on liinakoukku.


Amsterdam on pyöräilykaupunki. Pyörä pitää lukita hyvin, sillä Amsterdamissa on enemmän pyörävarkauksia kuin missään muualla.

3 kommenttia:

  1. Hei! Ihanan kesäisiä kuvia Amsterdamista! Oletkin valinnut kaupungin tunnistettavimmat elementit kuviin, eli pyörät, kanaalit ja kapeat talot. Avaat vielä tekstissä ihanasti kaupungin historiaa ja ominaispiirteitä ja jäinkin pohtimaan olisiko jatkossa tällaisista paikoista mahdollista saada lähikuvia? Esimerkiksi talon katon alla olevista liinakoukuista, boat houseista jne? Ensimmäisessä kuvassa jäin pohtimaan sopisiko suoraan keskeltä otettu kuva paremmin, sillä seuraavassa kuvassa kamera on jo suunnattu sivuille taloihin. Ensimmäisessä kuvassa voisi myös toimia kokeilu kuvata sillan kaiteitten lomasta, jolloin kaiteen koukerot ja ristikot kehystäisivät kuvaa, joka avautuisi kanaalille. Myös taloista ja pyöristä pystyisi helposti löytämään yksityiskohtia, jotka toisivat paljon lisätunnelmaa ja kertoisivat katsojalle tarkemmin paikan luonteesta. Hyvä alku!

    VastaaPoista
  2. Tosi pirteitä kuvia Amsterdamista. Itsekin pidän matkailusta ja luen mielelläni tällaista blogia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Toivon voivani esitellä myös joitakin paikkoja, joita ei kaikissa matkaoppaissa mainita.

      Poista