Utrecht, Hollanti

Utrechtin on maan neljänneksi surin kaupunki. Amsterdamista pääsee sinne junalla puolessa tunnissa. Tämä viehättävä opiskelijakaupunki on yksi parhaita sisämaan vierailukohteita. 


Keskiaikainen keskusta on mukavan pieni kierrettäväksi jalan. Kanavat, vanhat rakennukset ja kävelykadut antavat oman tunnelmansa kaupungille. Nähtävyyksista mainittakoon Alankomaiden korkein kirkontorni.

























Kaupungin pienin hotelli on Hotel Nieuwegracht, jossa on vain 2 huonetta. Huoneet sijaitsevat keskiaikaisen kanavan kellareissa.



Junamuseo on mielenkiintoinen kohde sekä aikuisille että lapsille. Junia on esillä sisähallissa ja ulkona voi nähdä höyryveturin toiminnassa. Ulkona on myös leikkialue minijunineen lapsille.  



1 kommentti:

  1. Hei! Mielenkiintoista nähdä niin monenlaisia kuvia eri puolilta maailmaa! Hollannissa kanaalit ovat vahva elementti kaupunkikuvassa ja oletkin saanut niistä kuvaa monelta kulmalta. Kanaalikuvista pidän eniten kakkoskuvasta, jossa vesi kiertää edestä kaartaen oikealle. Tässä on sommitelmallisesti harmoninen tasapaino, jossa vesi linjana johdattelee katsetta eteenpäin ja sivuilla näkyviin taloihin. Olet jättänyt myös ylös hyvin tilaa, jolloin kuvasta ei tule rajauksellisesti niin ahdas. Myös ylhäältä päin kuvatut tuolirivit kanaalin varrella ovat mielestäni kaunis jatkumo edelliselle kuvalle. Siinä tuolit noudattelevat joen kaarteen mukaisesti ja keltainen vihreä väri kontrasti tuo eloa kuvaan. Hotellista otetusta kuvasta jäin miettimään, että olisiko siihen saanut erilaista perspektiiviä kuvaamalla sitä kanaalin toiselta puolelta suoraan kohti? Sivusta otetussa yleiskuvassa sitä ei välttämättä hahmota ja lähikuvassa mittakaavat muuttuvat siinä määrin, ettei hotellin ympäristöstä saa vihiä. Tällöin kuvaaminen toiselta puolelta olisi saattanut ratkaista ongelman. Junamuseo kuvassa jäin pohtimaan kuinka paljon kyseisessä ympäristössä on elementtejä. Tässä olisi myös vaakakuva voinut toimia, jos kuvassa olevan höyryveturin olisi sommitellut keskelle, mutta rajannut sen sen verran löyhemmin, että myös ympärillä olevat kohteet mahdollisesti näkyisivät. Kuvailemastasi minijunapuistosta jäin myös uteliaana kaipaamaan kuvia, kuulostaa mielenkiintoiselta! Tässäkin sarjassa sinulla on kasassa hienoja yleiskuvia ja tulevissa tilanteissa kannustankin niiden rinnalle kuvaamaan yksityiskohtia ja lähikuvia paikasta, jolla saadaan kerrottua katsojalle henkilökohtaisemmalla tasolla ko. paikasta havannoituja asioita.

    VastaaPoista