Dublin - historiaa, kulttuuria, pubeja ja kauniita puistoja

Dublin on kaupunki, joka tarjoaa vierailleen paljon nähtävää ja koettavaa. Keskusta on suhteellisen pieni. Liffey-joki jakaa kaupungin etelään ja pohjoiseen. Eteläpuolella on vanha kaupunki ja suurin osa nähtävyyksistä. Pohjoispuoli oli aikoinaan enemmän työväestön ja teollisuuden aluetta. 


Liikun kaupungilla paljon kävellen. Jos kuljen bussilla, kiipeän aina kaksikerroksisen bussin yläkertaan. Bussinkuljettajalle pitää antaa tasaraha, joten kolikkokukkaro on aina mukanani.














Grafton Street on suosittu ostoskatu, jolle katutaiteilijat antavat oman lisävärinsä. Wikipedian mukaan Grafton Street oli vuonna 2008 viidenneksi kallein pääostoskatu maailmassa. Tällä lyhyellä kadulla sijaitsee suosittu Bewley's Oriental Café. Joskus onnistun saamaan yläkerrasta ikkunapöydän, josta on mukava seurata vilkasta katuelämää. 













Joen pohjoispuolella löytyy Henry Street, joka myös on suosittu ostoskatu. Minä suuntaan yleensä sinne edullisempien hintojen vuoksi. Tässä kuvassa vuoden 2012 kenkämuotia.












Temple Barin alueelta löytyy pubien lisäksi kivoja pieniä kauppoja. Lauantaisin on sekä Temple Bar Food Market että Designer Mart. 












St. Stephen’s Green -puisto on vehreä keidas kaupungin keskustassa. Suorakulmaista puistoa ympäröivät isot puut ja pensaat, joten liikenne ei näy eikä kuulu sinne. Upeat kukkaistutukset, suihkulähde, paviljongit, sillat ja iso lampi luovat rauhallista tunnelmaa puistoon. 










Merrion Squaren puiston läheisyydessä olevat talot edustavat Yrjöjen ajan arkkitehtuuria ja talojen ulko-ovet ovat erityiseen koristeellisia. Puiston reunalla on myös National Gallery of Ireland, jonne kanattaa poiketa.


1 kommentti: