Joululoma Dublissa

Vietin lyhyen joululoman Dublinissa. Sekä Jouluaattona että Joulupäivänä oli kirkas ulkoilusää. 

Osa autoista oli saanut punaisen nenän ja sarvet joulun kunniaksi! 

Rekisterikilvet Irlannissa ovat hyvin informatiiviset. Tämä auto on ollut 7598:s County Meat´ssa (MH) vuonna 2007 rekisteröity auto. 

















Myös pubit oli koristeltu. Hole in the Wallissa oli ihanan jouluinen tunnelma. Koristeita oli runsaasti sekä katossa että seinillä. Kävimme lounasaikaan, mutta silloinkin väkeä oli paljon. 

Hole in the Wall on pisin pubi Irlannissa. Se sijaitsee aivan Phoenix Parkin muurin ulkopuolella. Se oli 1600-luvulla ”Ye Signe Ye Blackhorse” niminen majatalo. Niinä päivinä harvat osasivat lukea, joten majatalojen omistajat ripustivat eläimen kuvan, kuten hevosen, rakennuksen ulkopuolelle. Ja niin tämä kuva antoi majatalolle sen alkuperäisen nimen. Majatalo muutettiin 1800-luvulla tavernaksi nimeltään Blackhorse Tavern, sillä majatalojen tarve oli vähentynyt. 

Vuonna 1970 PJ McCaffreyn ja hänen vaimonsa Margaret halusivat antaa pubille nimen, joka muistuttaa noin 100 vuotta sitten olleesta käytännöstä. Brittiarmeijan kasarmit sijaitsivat Phoenix Parkissä vuosina 1891-1922. Sotilaat hiipivät joskus pois kasarmilta nauttiakseen tuopin olutta. Pubin silloinen omistaja tarjoili sotilaille olutta puiston muurissa olevan aukon kautta. Tästä johtuu nimi "Hole in the Wall ".


Nämä talot ovat Dublinin pohjoispuolella Stoneybatterissa. Kadun molemmin puolin on samanlaisia taloja. 
Talot on rakenettu aikoinaan työläisten asunnoiksi. Ulko-oven vieressä on rauta, jonka avulla miehet töistä tullessaan puhdistivat kenänpohjansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti